It is very hard to do justice to the fine dinner we had Sunday at Restaurant Le Parc at Les Crayers in Reims. All elements of the menu, wine, environment, and service were uncommonly good. From the Champagne in the bar to begin, to last bit of dessert (and Champagne) to finish, it was splendid.
The menu:
Fois gras de canard poche dans un bortch
Betteraves cuites en croute de sel,
Choux pak choi, et pousses d'oseille
Dos de cabillaud de Quiberon sous un voile d'herbes
Sandwich aux tomates de plein champ,
Puree a l'olive noire
Entecote de veau rotie,
Cocotte de legumes de saison du jading de M. Deloffre,
Jus lie d'un caviar d'aubergine a la moutarde de Reims
Comte de garde affine par
Bernard Antony Maitre fromager
Souffle chaud a la peche de vigne
Coeur glace a la groseille
The wine:
Jacquesson Cuvee 736
Savennieres 2011
Domaine de la Roche aux Moines
Chateau Moulin de La Rose 2001
Saint-Julien Cru Bourgeois
Moet et Chandon Ice Imperial
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