Wednesday, October 9, 2013

Dinner at Le Parc - Les Crayeres



It is very hard to do justice to the fine dinner we had Sunday at Restaurant Le Parc at Les Crayers in Reims. All elements of the menu, wine, environment, and service were uncommonly good. From the Champagne in the bar to begin, to last bit of dessert (and Champagne) to finish, it was splendid.

The menu:
Fois gras de canard poche dans un bortch
Betteraves cuites en croute de sel,
Choux pak choi, et pousses d'oseille
 
Dos de cabillaud de Quiberon sous un voile d'herbes
Sandwich aux tomates de plein champ,
Puree a l'olive noire
 
Entecote de veau rotie,
Cocotte de legumes de saison du jading de M. Deloffre,
Jus lie d'un caviar d'aubergine a la moutarde de Reims
 
Comte de garde affine par
Bernard Antony Maitre fromager
 
Souffle chaud a la peche de vigne
Coeur glace a la groseille
 
The wine:

Jacquesson Cuvee 736
 
Savennieres 2011
Domaine de la Roche aux Moines
 
Chateau Moulin de La Rose 2001
Saint-Julien Cru Bourgeois
 
Moet et Chandon Ice Imperial
 
Enough Said!

 
 
 


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